Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Rakousko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Rakousko.

Dachstein - ledovec Ramsau - na běžkách až do nebe

Dachstein - ledovec Ramsau - na běžkách až do nebe

Na náhorní plošině přímo nad městem Schladming leží obec Ramsau am Dachstein, nad níž se do výšky téměř 3 kilometrů tyčí stěny Dachsteinského ledovce. Ten je oblíbený především díky perfektním lyžařským terénům i neobvyklému množství běžeckých tratí ležících v nadmořské výšce okolo 2 500 metrů.

celý článek

 

Lyžování ve Schladmingu

Lyžování ve Schladmingu

Nejvýznamnější oblastí zimních sportů v Rakousku je prestižní a hojně navštěvovaný region dachsteinských Taur, který se rozkládá v nejzápadnější části spolkové země Štýrsko. Skládá se z devíti lyžařských areálů rozesetých na obou březích řeky Enns. Jedním z nich je i Schladming, který si uchovává svůj specifický charakter.

celý článek

 

Hintertux - lyžování od rána do večera, v létě i v zimě

Hintertux - lyžování od rána do večera, v létě i v zimě

Jedním z mála míst v Evropě, kde si můžete užívat celoročních zimních radovánek je rakouský ledovec Hintertux. Po celých 365 dní je vám k dispozici množství perfektně upravených sjezdovek s kvalitní sněhovou pokrývkou. Ne nadarmo zvítězil Hintertux v roce 2011 v soutěži o nejlepší lyžařskou oblast na světě.

celý článek

 

Vánoce v Rakousku

Vánoce v Rakousku

Rakouské Vánoce si lze jen stěží představit bez tradičních vánočních trhů. Adventní trhy v Rakousku naladí každého na tu pravou vánoční atmosféru. Stačí zavřít oči a nechat se inspirovat zvuky vánočních zvonků a zaposlouchat se do adventních písní a tradičních lidových koled.

celý článek

 

Klagenfurt – jezerní kráska

Klagenfurt – jezerní kráska

Klagenfurt nacházející se na samotném jihu Rakouska, je hlavním a zároveň také největším městem spolkové země Korutany. Je to nádherné město plné pamětihodností a dalších zajímavých míst, jehož historie sahá až daleko do 12. století.

celý článek

 

Neziderské jezero - druhé největší stepní jezero v Evropě

Neziderské jezero -  druhé největší stepní jezero v Evropě

Plochá stepní krajina porostlá travinami pomalu přechází v bažiny s hustým rákosím a po chvíli se objevuje rozlehlá vodní hladina mělkého Neziderského jezera. Tak takový obraz se vám může naskytnout na hranici mezi Rakouskem a Maďarskem v blízkosti Neziderského jezera, ležícího v Malé uherské nížině.

celý článek

 

Hohe Tauern – příroda jako na dlani

Hohe Tauern – příroda jako na dlani

Národní park Hohe Tauern – česky Vysoké Taury, rozkládající se na ploše 1787 km2, je největším parkem v Rakousku. Zasahuje do tří rakouských spolkových zemí: Salcburska, Tyrolska a Korutan. Od roku 1971 jsou Vysoké Taury chráněny jako národní park.

celý článek

 

Do Russbachu na lyže i za šneky

Do Russbachu na lyže i za šneky

V salcburském údolí Russbach, uprostřed nedotčené přírody, se rozkládá malebná horská vesnice Russbach am Pass Gschütt. Nad ní se nachází lyžařský areál, který je součástí vyhlášené rakouské lyžařské oblasti Dachstein West, jež nabízí celkem 142 kilometrů skvěle upravených sjezdovek. Russbach je tak ideálním místem pro zimní dovolenou.

celý článek

 

Ehrwald – lyžování uprostřed močálů

Ehrwald – lyžování uprostřed močálů

Rádi lyžujete, ale nepatříte zrovna mezi „piráty“ sjezdovek, kteří se nezaleknou žádného prudšího svahu? Máte raději spíše jednodušší tratě, nebo si chcete zalyžovat s rodinou a přitom se kochat pohledem na alpské velikány? Pak se vypravte do rakouského Ehrwaldu, kde na vás čeká množství pohodových tratí uprostřed nedotčené přírody.

celý článek

 

Lyžování v Rakousku – tipy na osvědčená i méně známá střediska

Lyžování v Rakousku – tipy na osvědčená i méně známá střediska

Rakousko je již tradičně nejnavštěvovanější a nejoblíbenější zahraniční lyžařskou destinací. Vyrazit do Rakouska má spoustu výhod, které Češi oceňují víc než 30 let. Blízkost, kvalita služeb, sněhové podmínky i vstřícný přístup k českým turistům, to vše jsou důvody, pro které se většina lyžařů do Rakouska stále vrací.

celý článek

 

Karlskirche - kostel svatého Karla Boromejského

Karlskirche - kostel svatého Karla Boromejského

Kostel svatého Karla Boromejského, neboli Karlskirche je po Stephansdomu druhým nejvýznamnějším svatostánkem v rakouské metropoli. Je považován za největší barokní chrám nacházející se na sever od Alp. Byl vystavěn při příležitosti překonání morové epidemie, která v roce 1713 sužovala Vídeňany.

celý článek

 

Schönbrunn - dům císaře pána

Schönbrunn - dům císaře pána

Bývalou slávu a lesk rakousko-uherské monarchie dokládá výstavný a honosný zámek Schönbrunn ve Vídni, ležící asi 15 km západně od centra. Bývala to letní rezidence císařovny Marie Terezie, později císaře Františka Josefa I. a jeho manželky Sissi.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA