Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Rakousko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Rakousko.

Specialista na Rakousko – CK PK

Specialista na Rakousko – CK PK

Už deset let se specializujeme na sportovní pobyty v Rakousku, zvláště pak lyžařské. Naší doménou jsou Korutany – nejjižnější spolková země Rakouska. Jsme sportovci tělem i duší, proto víme co potěší srdce každého lyžaře a jsme vám ochotni kdykoliv poradit a pomoci při výběru destinace.

celý článek

 

Bad Ischl - nejstarší solné lázně

Bad Ischl - nejstarší solné lázně

Pokud byste chtěli navštívit nejstarší solné lázně v Rakousku, museli byste se vydat do Bad Ischelu, který se rozkládá na soutoku řek Traun a Ischl. Toto 14 tisícové městečko najdeme v hornorakouském okrese Gmunden, mezi jezery Solné komory.

celý článek

 

Kaprun, oblíbené horské středisko

Kaprun, oblíbené horské středisko

Pod více jak třítisícovým vrcholem ledovce Kitzsteinhornu se v nadmořské výšce 786 metrů nachází oblíbené horské středisko Kaprun. Je situováno uprostřed rakouských Alp a ze všech stran jej obklopují majestátní štíty Vysokých Taur.

celý článek

 

Rust, vinařské středisko

Rust, vinařské středisko

Rust je jedním z nejmenších měst v Rakousku, rozkládá se na ploše 20 km2 a žije v něm 1750 obyvatel. Najdeme ho v Burgenlandsku, na západním břehu Neziderského jezera. Přestože je tak malé, stalo se vyhledávaným centrem turistiky a také významným vinařským střediskem.

celý článek

 

Gurk, město s románským klášterem

Gurk, město s románským klášterem

Mezi korutanskými městy St. Veit a Friesach se rozkládá malé městečko Gurk, které je obklopeno Gurktalskými Alpami. Proslavilo se zejména klášterem, který je považován za jednu z nejúchvatnějších ukázek románské architektury na území Rakouska.

celý článek

 

Světové kulturní a přírodní dědictví v Rakousku

Světové kulturní a přírodní dědictví v Rakousku

Zámek Schönbrunn a vídeňské Starém město, Salcburk a Štýrský Hradec, půvabná příroda ve Wachau a u Neziderského jezera, úchvatné horské panorama regionu Hallstatt-Dachstein / Solná komora a první moderní horská železnice v Evropě na Semmeringu: 8 míst světového kulturního dědictví, z nichž každé je hodno obdivu.

celý článek

 

Rakousko - wellness pobyty

Rakousko - wellness pobyty

K životní spokojenosti patří odpočinek. Naprostou špičkou ve wellness pobytech je Rakousko. Zaujímá druhé místo na světě v počtu wellness hotelů a resortů. Lázeňství má v Rakousku více než dvousetletou tradici a věřte, že o wellnes tady vědí opravdu všechno.

celý článek

 

Linec – Evropské město kultury 2009

Linec – Evropské město kultury 2009

Hornorakouská metropole Linec rozkládající se na březích Dunaje je domovem pro cca 200 tisíc obyvatel. Přestože je důležitým průmyslovým městem, je významný také z hlediska historie a prohlídku jeho zachovalého středověkého jádra byste rozhodně neměli vynechat.

celý článek

 

Wels, město atraktivní pro turisty

Wels, město atraktivní pro turisty

Wels je se svými přibližně 60 tisíci obyvateli třetím největším městem Horního Rakouska. Rozkládá se na řece Traun v nadmořské výšce 317 metrů, asi 25 kilometrů od Lince. Město je velmi atraktivní pro turisty, najdou zde památky na doby dávno i nedávno minulé.

celý článek

 

Vysoké Taury - nejvyšší pohoří Rakouska

Vysoké Taury - nejvyšší pohoří Rakouska

Vysoké Taury (Hohe Tauern) jsou nejvyšším a také nejmohutnějším pohořím Rakouska. Horský hřeben měří kolem 200 km a nemá tak ve Východních Alpách konkurenci. Vysoké Taury jsou od roku 1971 vyhlášeny národním parkem, který zaujímá plochu 1 787 km2.

celý článek

 

Nassfeld - středisko, kde skoro stále svítí slunce

Nassfeld - středisko, kde skoro stále svítí slunce

Na samé rakousko-italské hranici u městečka Hermagor leží skiareál Nassfeld, který zatím nepatří mezi notoricky známé, o to víc ale překvapí rozlehlostí i kvalitou služeb. Nassfeld je největším vysokohorským střediskem Korutan.

celý článek

 

Innsbruck kulturní i sportovní

Innsbruck kulturní i sportovní

Mezi mohutnými alpskými vrcholy se v údolí řeky Inn rozkládá 120 tisícová tyrolská metropole Innsbruck. Skalní stěny pohoří Kanwendel strmě vystupují do výšky hned za posledními obytnými domy a jsou tomuto nádhernému historickému městu impozantní kulisou.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA