Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Rakousko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Rakousko.

St. Florian je pojmenován podle stejnojmenného kláštera

St. Florian je pojmenován podle stejnojmenného kláštera

Hornorakouské městečko St. Florian se nachází asi 15 km jihovýchodně od Lince. Je pojmenováno podle stejnojmenného kláštera, který zde byl vystavěn na počátku 9. století. První zmínka o něm pochází z roku 819.

celý článek

 

Melk – duchovní centrum Rakušanů

Melk – duchovní centrum Rakušanů

V oblasti Dolního Rakouska se na břehu Dunaje rozkládá malebné městečko Melk, které je díky svému stejnojmennému klášteru vyhledávaným poutním místem. Melk však okouzluje také svou přírodou, leží totiž v údolí Wachau, které bylo zapsáno na Seznam světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Bernstein, vyhlášené šperkařské centrum

Bernstein, vyhlášené šperkařské centrum

V rakouské spolkové zemi Burgenlandsko se nachází malé městečko Bernstein, které se stalo vyhlášeným šperkařským centrem. Může za to jediné světové naleziště zelené formy serpentinitu, který je oblíbeným šperkařským kamenem.

celý článek

 

Lienz ukrytý mezi horami

Lienz ukrytý mezi horami

Obklopeno masívy Lienzských Dolomit se v oblasti Východního Tyrolska nachází třináctitisícové městečko Lienz. Rozkládá se na soutoku řek Isel a Drau, uprostřed nádherné přírody, kde je ale zároveň snadno dostupné z okolních měst.

celý článek

 

Villach – povstání z popela

Villach – povstání z popela

Na řece Drávě bylo vystavěno město Villach, které je druhým největším městem rakouské spolkové země Korutany. Je také statutárním a správním centrem stejnojmenného okresu. Díky nádherným okolním scenériím, jež vytváří hřebeny Gaitalských Alp a Karavanek, se stalo také významným centrem zimních sportů i letní turistiky.

celý článek

 

Gasteinertal - magie rakouských hor

Gasteinertal - magie rakouských hor

Gasteinské údolí navazuje na Národní park Vysoké Taury (Hohe Tauern) v Salcbursku. Svět hor, ledovců a jezer, rozkvetlé alpské flóry a pohodové turistiky pro každého je dosažitelný snadno a rychle. Pohodlná dálnice a rychlostní komunikace vedou až k ústí Gasteinertalu.

celý článek

 

Steyr ukrývá největší betlém na světě

Steyr ukrývá největší betlém na světě

Na soutoku řeky Steyr a Enna se v nadmořské výšce 310 metrů rozkládá historické, ale také průmyslové městečko Steyr. Se svými 43 tisíci obyvateli je třetím největším městem Dolních Rakous.

celý článek

 

Bludenz, místo, kde se setkává pět rakouských údolí

Bludenz, místo, kde se setkává pět rakouských údolí

V místě, kde se setkává pět rakouských údolí – Montafon, Brandnertal, Klostertal, Walgau a Grosswalsertal – leží malebné horské městečko Bludenz, v němž žije okolo 14 tisíc obyvatel. Stejně jako další města ve Vorarlberském regionu, oplývá i Bludenz jedinečnou středověkou atmosférou a svým specifickým kouzlem.

celý článek

 

Leoben, město s pestrým kulturním životem i těžkým průmyslem

Leoben, město s pestrým kulturním životem i těžkým průmyslem

V rakouské spolkové zemi Štýrsko se na řece Mur nachází město Leoben, které je se svými 26 tisíci obyvatel druhým největším v kraji. Jakousi kulisou jsou městu nedaleké Ennstalské Alpy. V Leobenu se snoubí architektura starého města s pestrým kulturním životem i těžkým průmyslem.

celý článek

 

Krems - město štiplavé hořčice

Krems - město štiplavé hořčice

Krems – česky Kremže je pátým největším městem v Dolním Rakousku. Toto kouzelné historické městečko ležící na Dunaji si zachovává svůj starobylý ráz, za což bylo oceněno zapsáním na listinu světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Hall in Tirol, středověké město v Tyrolsku

Hall in Tirol, středověké město v Tyrolsku

Jedním z nejzachovalejších tyrolských středověkých měst je Hall in Tirol ležící na severním břehu Innu. Město najdete asi 10 km východně od města Innsbruck. Proslavilo se především mincovnou, která razila mince, jež ve své době užívala snad celá Evropa.

celý článek

 

Enns - kolébka rakouské civilizace

Enns - kolébka rakouské civilizace

V nadmořské výšce 281 metrů se v oblasti Horního Rakouska ukrývá malebné městečko Enns, kterým protéká stejnojmenná řeka. Jde údajně o nejstarší město v celém Rakousku, území bylo osídleno již v pravěku.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA