Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Rakousko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Rakousko.

Rakousko, jedna z nejkrásnějších zemí Evropy

Rakousko, jedna z nejkrásnějších zemí Evropy

Zveme vás do jedné z nejkrásnějších zemí Evropy, která oplývá krásou přírody. Přírody plné bílých štítů alpských velikánů, mezi nimiž se klikatí hluboká údolí s divokými říčkami, které končí svoji pouť v nádherně modrých jezerech.

celý článek

 

Na skok ve Štýrském Hradci

Na skok ve Štýrském Hradci

Zhruba třistatisícový Graz ležící v regionu Štýrska je po Vídni druhým největším městem Rakouska. U nás je znám také jako Štýrský Hradec, což odpovídá i samotnému rakouskému názvu. Ten, jako ostatně mnoho jiných názvů v oblasti, má totiž slovanský původ (např. italská Gorizia = malá hora a Gradisca = hradiště). Vznikl ze slova Gradec, což v sousedním Slovinsku znamená hradec, malý hrad.

celý článek

 

Votivkirche, Pamětní kostel ve Vídni

Votivkirche, Pamětní kostel ve Vídni

V roce 1855 se nedaleko historického centra Vídně začal budovat působivý pískovcový kostel Votivkirche, který je dnes považován za nejvýznamnější stavbu svého druhu na světě. O výstavbu tohoto jedinečného novogotického kostela se zasloužil mladý rakouský architekt Heinrich von Ferstel.

celý článek

 

Autem po Rakousku

Autem po Rakousku

Pro českého občana nepředstavuje cestování autem do Rakouska žádný problém. Jelikož je Rakousko jednou z našich sousedních zemí, je doprava poměrně rychlá. Pro cestu do Rakouska se nám nabízí několik variant.

celý článek

 

Zámek Schönbrunn – honosné sídlo císařů

Zámek Schönbrunn – honosné sídlo císařů

Schönbrunn – jeden z nejkrásnějších zámků Rakouska situovaný na okraji Vídně je považován za jednu z jejích největších turistických atrakcí. Tento barokní skvost je zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO a každoročně přitahuje tisíce zvědavých návštěvníků z různých koutů Evropy.

celý článek

 

Stephansdom – chlouba rakouské metropole

Stephansdom – chlouba rakouské metropole

Stephansdom, neboli Katedrála svatého Štěpána se stala dominantní stavbou rakouské metropole a zároveň jejím symbolem. Jde o jednu z nejvýznamnějších rakouských gotických památek, kde od roku 1469 sídlí biskup. Katedrála je jednou z nejnavštěvovanějších zajímavostí Vídně a každoročně ji navštíví tisíce turistů.

celý článek

 

Vídeň - nejstarší zvěřinec v Evropě

Vídeň - nejstarší zvěřinec v Evropě

Zámek Schonbrunn patří k nejznámějším a nejkrásnějším památkám v rakouské metropoli. Toto bývalé letní sídlo císařské rodiny bylo v roce 1996 i s přilehlými zahradami zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO. Za svou popularitu však vděčí mimo jiné i unikátní zoologické zahradě, která patří k nejnavštěvovanějším atrakcím ve Vídni.

celý článek

 

Rakouským Podunajím

Rakouským Podunajím

Mezi nejzajímavější a také nejnavštěvovanější místa v Dolním Rakousku patří oblast Wachau, nacházející se zhruba mezi městy Melk a Krems. Je to asi 30 kilometrů dlouhé údolí, po dlouhá tisíciletí formované řekou Dunaj.

celý článek

 

Za půvabem vídeňských kaváren

Za půvabem vídeňských kaváren

Tak jako všude ve světě, i ve Vídni útočí na obyvatele a návštěvníky města různé globální řetězce rychlého občerstvení a prodeje nápojů. Výjimkou není ani káva, kde se snaží prosadit třeba americká firma Starbucks. Naštěstí však mnoho lidí zůstává věrných tradičnímu fenoménu, který má už dosti dlouhou tradici – vídeňským kavárnám.

celý článek

 

Zábava i strach ve Vídni

Zábava i strach ve Vídni

Prátr – při vyslovení tohoto jména se rozzáří nejedny dětské oči. Nejstarší zábavní park Evropy dodnes láká malé i velké návštěvníky a stává se téměř nezbytnou zastávkou na cestě do rakouské metropole.

celý článek

 

Salzburg - barokní chlouba Rakouska

Salzburg - barokní chlouba Rakouska

V kraji, kde se rovinatá údolní nížina postupně zvedá do stále mohutnících Alp, najdeme na řece Salzach město Salzburg (u nás známé také jako Solnohrad). Leží prakticky na hranicích s Německem, které je odtud co by kamenem dohodil. Je čtvrtým největším městem Rakouska a patří mezi klenoty, zapsané do seznamu světového dědictví UNESCO

celý článek

 

Vídeňská muzea

Vídeňská muzea

Vídeň byla vždy městem s určitou noblesou, městem plným umění a kulturního života. Dnes se tato skutečnost odráží i v tom, že tady najdete opravdu velké množství nejrůznějších muzeí. Na své si přijdou milovníci umění, ale ke shlédnutí je toho mnohem více.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA