Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Rakousko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Rakousko.

Wiener Neustadt, město s 800 letou histori

Wiener Neustadt, město s 800 letou histori

Wiener Neustadt je průmyslovým městečkem rozkládajícím se v oblasti Dolního Rakouska, asi 40 km jižně od hlavního města Vídně. Pyšní se však také více než 800 letou historií a množstvím architektonických památek.

celý článek

 

Ledové království nedaleko Werfenu

Ledové království nedaleko Werfenu

Městečko Werfen patří k oblíbeným turistickým cílům Salcburska, je vyhledávaným zimním i letním sportovním střediskem. Leží totiž v rakouském pohoří Tennengebirge, které geograficky spadá do oblasti Východních Alp. V roce 1982 byla tato oblast prohlášena za chráněnou.

celý článek

 

NP Donau – Auen, fascinující svět niv

NP Donau – Auen, fascinující svět niv

Od Vídně až ke hranicím se Slovenskem se podél toku řeky Dunaje rozkládá národní park Donau – Auen, česky Dunajské nivy. Tento park je jednou z posledních oblastí říčních niv ve střední Evropě, které se podařilo na poslední chvíli zachránit a zachovat v původní podobě.

celý článek

 

Mariazell, poutní místo Rakouska

Mariazell, poutní místo Rakouska

Na severu Štýrska, u hranic s Dolním Rakouskem se nachází snad nejslavnější poutní místo ve střední Evropě, kterým se stalo malé městečko Mariazell. Každoročně se sem vydávají davy lidí z nejrůznějších koutů Evropy, aby navštívili zázračnou kapli místního kostela a na vlastní oči si prohlédli dřevěnou sochu Panny Marie pocházející z 12. století.

celý článek

 

Seefeld je obklopen mohutnými horskými vrcholky

Seefeld je obklopen mohutnými horskými vrcholky

Menší horské městečko Seefeld se rozkládá na rozlehlé náhorní plošině nad údolím řeky Inn. Ze všech stran je obklopeno mohutnými horskými vrcholky a díky své jedinečné poloze se tak stalo jedním z nejoblíbenějších rakouských turistických a lyžařských středisek. V roce 1964 a 1976 se zde konaly olympijské hry a roku 1985 mistrovství světa v lyžování.

celý článek

 

Feldkirch, brána do Rakouska

Feldkirch, brána do Rakouska

Až na samotném západním výběžku rakouského Vorarlberska, se na hranicích se Švýcarskem a Lichtenštejnskem rozkládá malebné historické městečko Feldkirch, které je domovem pro cca 30 tisíc obyvatel. Jde o druhé největší město této spolkové země.

celý článek

 

Mölltalský ledovec - ráj carvingového lyžování

Mölltalský ledovec - ráj carvingového lyžování

V jižní části Rakouska, přibližně mezi korutanskými městy Spittal a Lienz, se v nadmořské výšce 3 122 m. n. m. rozkládá jedinečný Mölltalský ledovec. Stal se zvláštním tipem pro všechny profesionály, rekreační lyžaře i fanoušky snowboardu a carvingového lyžování.

celý článek

 

Baden bei Wien, vyhlášené lázeňské město

Baden bei Wien, vyhlášené lázeňské město

Asi 30km od Vídně se na východním okraji Wienerwaldu, tedy Vídeňského lesa, rozkládá vyhlášené lázeňské město Baden bei Wien. Zdejší léčivé sirné prameny jsou známy lidem již odpradávna a dopomohly k tomu, aby se z města stala vyhledávaná turistická lokalita.

celý článek

 

Vídeňská Muzejní noc – sobota 2. října 2010

Vídeňská Muzejní noc – sobota 2. října 2010

V sobotu 2. října proběhne v rakouské metropoli již 11. ročník projektu Lange Nacht der Museen - Dlouhá noc muzeí. „Brány k umění“ letos v metropoli na Dunaji otevře 105 muzeí a galérií. Představí se prostory světoznámého věhlasu, ale i kuriozního zaměření.

celý článek

 

Zell am See, lázeňské městečko na břehu jezera

Zell am See, lázeňské městečko na břehu jezera

Na západním břehu jezera Zeller See se rozkládá krásné horské lázeňské městečko Zell am See, které je vyhledávaným střediskem letních i zimních sportů. Jeho poloha mezi jezerem a horou Schmittenhöhe z něj dělá jedno z nejkrásnějších míst celého Rakouska.

celý článek

 

Thayatal – malý rakouský poklad

Thayatal – malý rakouský poklad

Thayatal rozkládající se na hranici Rakouska a České republiky je se svou rozlohou 1 330 ha nejmenším rakouským národním parkem. Thayatal má v délce 25 km společnou hranici s českým národním parkem Podyjí – tuto přirozenou hranici vytváří řeka Dyje.

celý článek

 

Hochosterwitz - pevnost na vápencové skále

Hochosterwitz - pevnost na vápencové skále

V rakouských Korutanech, asi 8 km východně od městečka St. Veit se na 160 metrů vysoké vápencové skále vypíná monumentální pevnost Hochosterwitz. Jde o jeden z největších hradních komplexů v Evropě, který dominuje jinak rovinaté oblasti a nabízí skvělý výhled do okolní krajiny. Existuje tak mnoho důvodů, proč se hrad stal vyhledávanou turistickou atrakcí.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA