Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Seefeld je obklopen mohutnými horskými vrcholky

Menší horské městečko Seefeld se rozkládá na rozlehlé náhorní plošině nad údolím řeky Inn. Ze všech stran je obklopeno mohutnými horskými vrcholky a díky své jedinečné poloze se tak stalo jedním z nejoblíbenějších rakouských turistických a lyžařských středisek. V roce 1964 a 1976 se zde konaly olympijské hry a roku 1985 mistrovství světa v lyžování.

Historie městečka sahá až do roku 1022, kdy bylo poprvé zmiňováno v listinách jako Sevelt. Dříve se na tomto místě nacházelo jen několik jezer, možná právě odtud pochází název města. Do dnešní doby zde zůstalo pouze jezero Möserer a přírodní rezervace – bažinatá oblast Wildmoos. Přímo v chráněné oblasti Wildmoos se dnes nachází mistrovské golfové hřiště s 18 jamkami.

K hlavním památkám města patří farní kostel sv. Osvalda postavený v letech 1425 – 1470. Kostel se honosí působivým gotickým portálem a freskami zdobícími jeho interiér. Ke kostelu se traduje legenda o pyšném rytíři Oswaldu Milserovi, který si při svatém přijímání vynutil dostat velkou hostii, která je určena jen pro kněze. Jakmile se však hostie jen dotkla jeho jazyka, okamžitě krvavě zrudla a Oswald se až po kolena propadl do země. Chtěl se zachytit alespoň o oltář, ale ten se rázem proměnil v měkký vosk. Oswald se tak za trest za svou chamtivost propadl hluboko do nitra kostela. Posvátná hostie byla až do roku 1919 v Seefeldu opatrována a uctívána. Poté však byla za záhadných okolností odcizena nebo prostě zmizela a už ji nikdy nikdo nenašel. Možná si pro ni po staletích Oswald zase přišel… Další významnou stavbou je kaple Seekirchl z 16. století. Ta byla vystavěna na příkaz Leopolda V. a měla sloužit jako schránka na zázračný krucifix.


Autor: Phil McIver

Turisté však do Seefeldu nejezdí ani tak za památkami, jako spíše za nádhernou okolní přírodou a za sportem. Je to jedno z nejlepších míst pro trávení klidné a pohodové dovolené na horách. Tato oblast nabízí vše, co potěší srdce každého lyžaře. Díky západní poloze střediska je zde dostatek sněhové pokrývky a slunečních paprsků během celé zimní sezony. Více než 85 % sjezdovek je navíc uměle zasněžováno. Jsou zde ideální terény pro začínající lyžaře, mírně pokročilé i zdatné jedince. Sjezdovky mají nejrůznější délky a náročnosti. O přepravu lyžařů se stará 25 lanovek a vleků, které je vyvezou do nadmořské výšky od 1200 do 2100 metrů.

Seefeld je ideálním místem pro milovníky zimních sportů. Na náhorní planině je k dispozici 120 km výborně upravených běžeckých stop všech obtížností, což vytváří optimální podmínky pro klasické běhání či bruslení. Snowboarding zastupuje jeden funpark s U-rampou, quarterpipe a dalšími atrakcemi. V oblasti navíc najdete několik lyžařských škol, které nabízejí kvalitní kurzy sjezdového lyžování i snowboardingu. Pokud nelyžujete, nezoufejte! Pro vás je zde připraveno kolem 160km turistických cest vedoucích nádhernou zimní krajinou. Vyzkoušet také můžete projížďku na saních tažených koňským spřežením. Oblast je však hojně navštěvovaná i v létě, kdy se sem sjíždějí milovníci pěší horské turistiky. Lanovka vede k horské chatě Rosshütte ve výšce 1760 metrů nad mořem, ale také na vrcholky hor Seefelder Joch (2080 m) a Härmelekopf (2224 m).


Autor: Markus Neuner

V Seefeldu je široká nabídka Apres-Ski aktivit, na své si zde přijde opravdu každý. Hladové žaludky potěší zdejší hospůdky, restaurace, bistra a bary, o zábavu se postarají diskotéky, kasina nebo herny. Vedle toho jsou zde připraveny desítky sportovních zařízení hlavně pro tenis, squash a jiné sporty. V okolí se nacházejí alpské lázně, finské sauny a solária, které jsou ideální volbou pro odpočinek těla i ducha. Nabídku navíc doplňují lázně Olympiabad v Seefeldu a Alpenbad v Leutaschi. Vybrané hotely ve středisku mají vlastní welness & SPA centra s rozličnými procedurami a službami.

Jelikož Seefeld patří mezi jedno z nejoblíbenějších rekreačních středisek v Alpách a spadá do sdružení Best of the Alps, proto je třeba počítat s tím, že se to odráží i na cenách. Drahé je zde opravdu vše – ubytování, strava, služby i sport. Ovšem je třeba podotknout, že kvalita za vynaložené peníze opravdu stojí.

- jap -

Předchozí články z Rakouska:
Feldkirch
Mölltalský ledovec - ráj carvingového lyžování
Hohe Tauern - příroda jako na dlani 
Baden bei Wien
Zell am See

Článek byl zobrazen 8 105 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA