Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Rakousko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Rakousko.

Riegersburg - hrad nad řekou Grazbach

Riegersburg - hrad nad řekou Grazbach

Vysoko nad řekou Grazbach se na čedičové skále vypíná mohutný hrad Riegersburg, jehož historie sahá až do roku 1122. Najdeme jej v rakouské spolkové zemi Štýrsko, nedaleko města Feldbach. Tento rozlehlý komplex je oblíbeným výletním místem nejen zdejších krajanů.

celý článek

 

Solná jezera - víkendové zájezdy do Rakouska

Solná jezera - víkendové zájezdy do Rakouska

Jezera Solné komory (Salzkammergut) patří dlouhodobě k nejnavštěvovanějším oblastem středního Rakouska. Ze tří světových stran jsou výrazně ohraničena mohutnými horskými skupinami - na východě Totes Gebirge, na jihu masiv Dachsteinu a Tennengebirge a na západě Berchtesgadenské Alpy. Atraktivní oblast můžete navštívit s CK Osvěta.

celý článek

 

Lyžařská oblast Brixental

Lyžařská oblast Brixental

Mezi rakouskými městy Salcburk a Innsbruck se rozkládá rozsáhlá lyžařská oblast známá jako Ski Welt Wilder Kaiser – Brixental. Je tvořena několika obcemi, které jsou lyžařsky vzájemně propojené důmyslným systémem lanovek a sjezdovek. Tyrolský Brixental je tak největším lyžařským střediskem v Rakousku a nabízí lyžování na 260 km sjezdovek.

celý článek

 

Rakousko - lyžování za hranicemi běžných možností

Rakousko - lyžování za hranicemi běžných možností

Rádi byste se vydali na dovolenou i mimo letní měsíce? Chcete se po celém roce práce odreagovat při náročných sportovních výkonech? Vedle lyžování v Čechách vám Neckermann CK nabízí lyžařské zájezdy do významných lyžařských středisek nejen v Rakousku, ale i v Itálii, Švýcarsku nebo na Slovensku.

celý článek

 

Leibnitz leží na místě římské osady

Leibnitz leží na místě římské osady

Ve vinařské oblasti jihozápadního Štýrska se asi 35 km jižně od Štýrského Hradce rozkládá městečko Leibnitz. Bylo založeno Římany poblíž dnešní vesnice Wagna, jež začíná na jižním okraji města. Osadu s názvem Flavia Slova nechal v roce 70 n. l. postavit císař Vespasianus.

celý článek

 

Bodamské jezero leží na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska

Bodamské jezero leží na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska

Bodamské jezero leží na Rýnu na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska. Švýcarsku náleží jeho jižní a západní část. Po jezerech Balaton a Ženevském jezeře, je sladkovodní Bodamské jezero třetí největší ve střední Evropě. Bodamské jezero (německy Bodensee) zmínil poprvé už římský zeměpisec Pomponius Mela roku 43 n. l.

celý článek

 

Salzburger Sportwelt - lyžování v Rakousku

Salzburger Sportwelt - lyžování v Rakousku

Salzburger Sportwelt, čili Salcburský sportovní svět, rozkládající se jižně od Salcburku, tvoří několik vzájemně propojených lyžařských regionů. Ve všech zdejších střediscích čekají na návštěvníky stovky kilometrů upravovaných sjezdovek, dostatek lanovek a vleků. V rámci regionálního skipasu je navíc možné volně přejíždět do dalších velkých oblastí, jako je například Ski Amadé.

celý článek

 

Mölltaler Gletscher - lyžování v Rakousku

Mölltaler Gletscher - lyžování v Rakousku

Mölltaler Gletscher rozkládající se v Korutanech je jedinou vysokohorskou ledovcovou lyžařkou oblastí, kterou v této rakouské spolkové zemi najdete. Mölltalský ledovec je nejmladším centrem ledovcového lyžování v Rakousku. Středisko nabízí nekonečné sjezdovky všech náročností i možnosti aktivního poznávání Národního parku Vysoké Taury.

celý článek

 

Bischofshofen, významné lyžařské středisko

Bischofshofen, významné lyžařské středisko

V údolí řeky Salzach a na úpatí masívu Hochkönig, který se tyčí do výšky 2941 metrů nad mořem, se rozkládá příjemné malé městečko a známé alpské lyžařské středisko Bischofshofen. Najdeme jej asi 57 km severně od Salcburku.

celý článek

 

Eisenstadt, hlavní město Burgendlandska

Eisenstadt, hlavní město Burgendlandska

Eisenstadt je hlavním, statutárním a okresním městem rakouské spolkové země Burgenlandsko a žije zde pouhých 13 tisíc obyvatel. Město se rozkládá na řece Wulka, mezi Neziderským jezerem a dolnorakouským městem Wiener Neustadt. Za hranicemi Eisenstadtu se zvedá mohutné pohoří Leithagebirge.

celý článek

 

Tulln – město růží

Tulln – město růží

V oblasti Dolního Rakouska se na pravém břehu řeky Dunaje rozkládá sice malé, ale významné městečko Tulln. Je městem pyšnícím se dlouhou historií, ale také svým kulturním životem. Je plné překrásných zahrad a pravidelně se v něm konají veletrhy a výstavy.

celý článek

 

Reutte je rájem pro vyznavače zimních sportů

Reutte je rájem pro vyznavače zimních sportů

Na rozmezí Allgäuských, Ammergauských a Lechtalských Alp se východním úpatí masívu Tannheimer Berge rozkládá malebné městečko Reutte. Díky své jedinečné poloze se stalo rájem pro pěší turisty, ale především také vyznavače nejrůznějších zimních sportů.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA