Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Mölltaler Gletscher - lyžování v Rakousku

Mölltaler Gletscher rozkládající se v Korutanech je jedinou vysokohorskou ledovcovou lyžařkou oblastí, kterou v této rakouské spolkové zemi najdete. Mölltalský ledovec je nejmladším centrem ledovcového lyžování v Rakousku. Středisko nabízí nekonečné sjezdovky všech náročností i možnosti aktivního poznávání Národního parku Vysoké Taury.

ZÁJEZDY DO RAKOUSKA NA SVĚTADÍLECH

Mezi českými návštěvníky Alp není Mölltaler Gletscher zatím příliš známý. Je situován v údolí Molltal, v nadmořské výšce od 2100 do 3122 metrů, převýšení je tak úctyhodných 1022 metrů. Mohutný Mölltalský ledovec je známý celoročním provozem, jeho prosluněné svahy jsou však vyhledávány zejména v jarním období. Ledovec umožňuje kvalitní lyžování na 50 km sjezdovek, z nichž 5 je modrých, 4 červené a 2 černé. Na Mölltalu si tak najdou své jak zkušení lyžaři, tak i začátečníci – široké sjezdovky zaručují bezpečnou jízdu.

Přeprava lyžařů je zajišťována 3 vleky, 4 sedačkovými a 2 kabinkovými lanovkami a také 1 gondolou. Celková přepravní kapacita činí 10 tisíc osob za hodinu. Přímo na ledovec vás z údolí nedaleko lyžařského střediska Flattachu (1222 m. n. m.) vyveze za pouhých 8 minut podzemní lanovka, tzv. Gletscher Express.

Lyžaři mají možnost na ledovci pokořit jihozápadní svahy Scharecku, který se tyčí do výšky 2604 metrů nad mořem. Ten nabízí širokou škálu možností sjezdů, včetně černé sjezdovky, která je pro ledovce netypická. Sjezdovky na ledovci jsou dostatečně široké také pro carving i pro snowboarding. Nejdelší trať s názvem Eissee měří 7 km a její převýšení dosahuje 1000 metrů. Velkou výhodou areálu Mölltaler Gletscher je, že zdejší sjezdovky jsou perfektně upravované, ale nikdy nejsou přeplněné davy lyžařů. Z nejvyššího vrcholu ledovce se za pěkného počasí nabízí nádherný výhled na nejvyšší horu Rakouska, 3798 metrů vysoký Grossglockner.

Snowboardisté v Mölltaler Gletscheru najdou funpark s 80 metrovou U-rampou a s několika dalšími překážkami. Na milovníky běžeckého lyžování čeká ve výšce 2200 metrů, u horní stanice Gletscher Expressu, upravovaný 2,5 km dlouhý běžecký okruh. S ledovcem jsou vleky propojeny další dvě lyžařská střediska – Ankogel a Heiligenblut, které je považováno za freeridový ráj. Lyžování je umožněno na jeden společný skipas, celkově si tak za jednu cenu můžete užívat 140 kilometrů sjezdovek. Nabízí se také zakoupení skipasů „Gold“, které platí nejen na Mölltalském ledovci, ale i ve všech dalších lyžařských centrech obrovské oblasti Glockner Dolomiten v Korutanech.

Přímo ve středu areálu, v nadmořské výšce 2800 metrů, byla pod ledovcem vybudována rozlehlá restaurace Panorama s kapacitou až 800 osob. V ní je možné se dobře a také levně najíst. V případě potřeby poslouží rovněž jako přístřešek před nepříznivým počasím. Oproti ostatním rakouským střediskům nabízí Molltal o něco přijatelnější ceny skipasů, ubytování i stravování. Za odpočinkem můžete vyrazit do nedalekého městečka Obervellach, kde se nachází bazén, sauna, wellness centrum, ale také kurty na tenis nebo squash. Vzdálenost z České republiky není nijak závratná, z Prahy je to až k ledovci 550 kilometrů.

- jap -

Předchozí články z Rakouska:
Bischofshofen
Eisenstadt
Tulln - město růží
Reutte
Wiener Neustadt
Ledové království nedaleko Werfenu

Článek byl zobrazen 7 545 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA