Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Reutte je rájem pro vyznavače zimních sportů

Na rozmezí Allgäuských, Ammergauských a Lechtalských Alp se východním úpatí masívu Tannheimer Berge rozkládá malebné městečko Reutte. Díky své jedinečné poloze se stalo rájem pro pěší turisty, ale především také vyznavače nejrůznějších zimních sportů.

Město je známo již z dob středověku, kdy prosperovalo především díky obchodu se solí. Sůl znamenala pro Reutte bohatství a bohatství zase znamenalo příliv bohatých obyvatel. Zámožní obchodníci a movití měšťané po sobě v centru zanechali celou řadu nádherných domů s bohatě zdobenými fasádami, které jsou turisticky přitažlivou chloubou města. K významným památkám tak patří kupříkladu domy Zeillerhaus, Gasthof Schwarzer Adler nebo budova pivovaru Goldene Rose. V domě s názvem Grünes Haus je umístěno lokální muzeum, které funguje pouze v hlavní letní sezóně.


Autor: Marcin Bajer

Dominantou městečka je kostel sv. Anny pocházející z 15. století, který byl ovšem v polovině 19. století přestavěn. V jeho interiéru se nachází oltář, na němž je vidět obrázek Panny Marie s dítětem a sv. Annou z roku 1515. Další významnou památkou Reutteru jsou ruiny hradu Ehrenberg, které se vypínají na skalnatém výběžku jižně od města. Zřícenina z roku 1290 je přístupná pouze pěšky. Tento hrad byl založen vévodou Meinhardem II. von Görz-Tirol původně jako součást opevnění hranic země. Na počátku 17. století došlo k jeho značnému rozšíření a zanedlouho se stal jedním z největších hradů v Tyrolsku. Přestože se z něj do dnešních dní příliš nedochovalo, je stále oblíbeným výletním cílem pěších turistů. Z jeho trosek se totiž lidem naskýtají nádherné výhledy nejen na Reutte, ale i na široké okolí.

Reutte je však známo především jako živé centrum zimních sportů, které má však městský charakter. Krajina kolem Reutte byla v dřívějších dobách přístupná z mateřského Tyrolska pouze přes průsmyk Fernpass. Dnes se lidé do údolí Lechtal dostanou přes silnici Lechtalstraße ze všech možných směrů. Lyžařským centrem oblasti je vrchol Hahnenkamm, na kterém je po celý rok dostatek sněhu. Reutte je tak považován za sněhově velmi spolehlivý lyžařský areál. Nacházejí se zde sjezdovky vhodné jak pro začátečníky, tak i pro zkušené lyžaře. Také běžkaři si v Reutte přijdou na své, nabídka běžeckých tratí je totiž opravdu rozmanitá. Výchozím bodem je běžecké centrum Langlaufzentrum Waldrast. Pod ruinou hradu Ehrenberg se nachází další lyžařský areál Ehenbichl, který je vhodný hlavně pro rodiče s dětmi.


Autor: bookhouse boy

Také v létě je Reutte v obležení turistů, snad všechny věkové skupiny si vyberou z nabídky zdejších značených turistických nebo cyklistických tras podle svých sil a možností. Pokud jste příznivci vysokohorských výšlapů, můžete zdolávat vrcholky sami nebo se zkušeným horským průvodcem. Oblíbená je zejména panoramatická cesta vedoucí do blízkosti zámku Königsschlösser. Skvělým zážitkem je alpská turistická „bosá“ cesta, kterou celou projdete bez bot. Zjistíte jak moc je příjemný dotek jemné trávy nebo drobných kamínků. Asi 5 km od Reutte se rozkládá jezero Plansee, které je vyhledávaným místem vodních sportů.

- jap -

Předchozí články z Rakouska:
Wiener Neustadt
Ledové království nedaleko Werfenu
NP Donau – Auen, fascinující svět niv
Mariazell, poutní místo Rakouska
Seefeld

Článek byl zobrazen 7 815 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA