Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zábava i strach ve Vídni

Prátr – při vyslovení tohoto jména se rozzáří nejedny dětské oči. Nejstarší zábavní park Evropy dodnes láká malé i velké návštěvníky a stává se téměř nezbytnou zastávkou na cestě do rakouské metropole.

Hned první atrakcí, na kterou při vstupu do parku narazíte je Liliputbahn. Vláček, který vás proveze celým parkem, je ideální pro vytvoření si přehledu o atrakcích a vůbec o všem, co vás v parku může potkat.

Návštěvu strašidelného zámku snad nelze vynechat na žádné pouti a už teprve ne v Prátru. Nechte se proto i vy provézt mezi duchy a strašidly, které více než strach přinášejí zábavu. Nedivte se, vždyť pro první „odvážlivce“ byl tento zámek otevřen již v roce 1945. Pro skutečné dobrodruhy jsou pak určeny atrakce typu Boomerang, Admirál, Superman či Imperator. Ať už se budete točit všemožnými směry na  sedačce, řítít se prudce dolů k zemi neuvěřitelnou rychlostí nebo se necháte vystřelit do závratné výšky, potřebujete pevné nervy a dobrý žaludek. Zatímco vy budete testovat svoji odvahu, mohou se vaše ratolesti dosyta vydovádět na klasických kolotočích, vláčcích, bobových dráhách a autodromech.

Výprava do pravěku mezi prehistorické ještěry je pak velkým zážitkem pro celou rodinu. A pokud jste od přírody zvědaví a chcete nahlédnout pod pokličku zábavního parku, vydejte se na dobrodružnou stezku Adventurepfad. Vídeň však slibuje ještě víc. Plánuje se výstavba virtuálního světa emocí, vodního divadla či nově pojaté strašidelné dráhy, kde se na projíždějící návštěvníky bude řítit lavina a povodeň.

Symbolem parku ovšem zůstává a zřejmě navždy zůstane obří kolo, které již v roce 1896 pro Prátr zkonstruoval anglický inženýr Walter B. Basset. To, že se jedná opravdu o klenot parku dokazuje i fakt, že když  bylo kolo na konci druhé světové války zničeno při bombardování, město věnovalo nemalé prostředky na jeho opravu. A tak vás i dnes tento 110 letý dědeček vyveze do šedesátimetrové výšky, odkud si můžete vychutnat pohledy nejen na celý park, ale i na město.

Ale Prátr, to nejsou pouze atrakce. Je to také několik kilometrů dlouhý překrásný park, plný cestiček a asfaltových cyklostezek. Mnoho vídeňáků proto právě sem vyráží za sportem a relaxací. Pokud si i vy chcete po náročném dni odpočinout, můžete se posadit na některou z laviček a pozorovat zdejší jezírka či si v trávě udělat malý piknik.

Vídeňský Prátr je otevřen celoročně, ačkoliv atrakce jsou v provozu od poloviny března do konce října. Vstup do parku je zdarma. Platí se až za jednotlivé atrakce v rozmezí od 1 do 10 EUR.

Článek byl zobrazen 9 384 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA