Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko - wellness pobyty

K životní spokojenosti patří odpočinek. Naprostou špičkou ve wellness pobytech je Rakousko. Zaujímá druhé místo na světě v počtu wellness hotelů a resortů. Lázeňství má v Rakousku více než dvousetletou tradici a věřte, že o wellnes tady vědí opravdu všechno.

Wellness je harmonické vyvážení těla i ducha a zahrnuje všechny aktivity, masáže a terapie, které vám pomohou uvolnit svalstvo a nabrat ztracenou energii. Existuje více než 30 druhů těchto terapií a cvičení, stačí se jen zaměřit na to, co chcete, aby pomohlo právě vám. Jste unavení z práce, stres je váš každodenní nevítaný společník a potřebujete jednoduše vypnout a dobít baterky? Nebo máte fyzicky náročnou práci a pomohlo by vám speciální cvičení a masáže zaměřené na namáhané části těla? Velkoryse řešená lázeňská centra v Rakousku se svými termálními, terapeutickými, wellness a  beauty centry očekávají každého hosta s osobním přístupem.

Poměrně blízko hranicím České republiky je dobře dostupná největší termální oblast Rakouska: spolková země Štýrsko. Prameny, původci léčebné síly, v šesti lázeňských centrech, tryskají z hloubky přes 3 000 metrů pod povrchem země. Pojďme si některé z nich představit.

Bad Radkesburg
Je velmi pěkné, 700 let staré městečko s jižanským životním stylem a kouzlem. Zaujímá nejjižnější cíp spolkové země Štýrska. Barevné fasády, milé kavárny, muzea - Radkesburg je malé město s neopakovatelným šarmem. Termální lázně jsou zaměřeny na léčbu pohybového ústrojí vodou s obsahem kalcia a magnesia. Najdete zde kromě termálních koupelí i venkovní celoroční 50m dlouhý sport-bazén, velký sektor sauny a masáží, bublinkové lavice, dětskou část s tobogánem a divokým potokem a restaurace.

Loipersdorf
Tady mají na odpočinek jednoduchý recept: ponořit se do teplé termální vody a vydechnout si. Pak pomalu necháte uplynout vysilující, náročné dny a zapomenete na všechny starosti. V lázeňském komplexu Loipersdorf se nachází několik venkovních i vnitřních bazénů - plavecké, termální, relaxační, s mořskými vlnami, protiproudem, atd. A určitě doporučujeme zdejší termální „Lagunu“! Jedinečný vnitřní bazén je v každém ročním období zalitý slunečními paprsky. Člověk se tady cítí jako v letním dnu o prázdninách. Zachmuřená mysl odezní a veselá nálada se vrátí. Bazény jsou opatřeny masážními tryskami, kde na podvodních lehátkách můžete dlouho a dlouho relaxovat. Natankujte nejen zdraví, ale také vnitřní rovnováhu. Děti si zase oblíbí 110 m dlouhý tobogán, spoustu skluzavek nebo dětskou umělou pláž s pískem. Každý z návštěvníků má své lehátko bez obavy, zapůjčení ručníků či županů je samozřejmostí a na gastronomické zážitky a relaxační luxusní prostředí budete vzpomínat po zbytek roku. Veškerá lázeňská a hotelová zařízení jsou absolutní špičkou nejen kvalitou, ale také čistotou, vždyť ročně se na jejich provoz věnuje 1,5 mil. Eur.

Bad Gleichenberg
Toto městečko má takové zvláštní lázeňské fluidum. Je zasazeno do 20 ha velkého parku s nádhernými vilami z období biedermayeru. V roce 2008 byl lázeňský komplex renovován a nákladem 68 milionů euro se stal jedním z nejmodernějších lázeňských komplexů v Rakousku. Přibyla zde také jedna terapeutická zvláštnost: a to "ledovna" s mínus 110 st.C.

Bad Waltersdord
Areál lázní Waltersdorf nabízí celoročně služby svým návštěvníkům: zdravotní plavání, masáže, perličkové koupele, proti stresové zábaly, fyzikální terapie. Kdo touží po klidu, využije původní „starou“ část se saunami. Rodiny s dětmi a milovníci vodních hrátek ocení asi 3km vzdálené aquacentrum „H2O“ s množstvím atrakcí: skluzavky, tobogány, vířivky, vodní bar a jiné.

Stegersbach
Moderní termální lázně přímo uprostřed úžasné krajiny v jižním Burgenlandu, na hranici se Štýrskem. Do okolních lázní Blumau, Waltersdorf nebo Loipersdorf je to coby kamenem dohodil. Doporučujeme nechat se hýčkat v hotelu Larimar, který patří k nejmodernějším termálním a golfovým hotelům v Rakousku. Obklopí vás skutečný luxus a pohoda, kterou nebudete chtít opustit. Na tomto hotelu je jedinečné to, že kromě jeho medicínského a kosmetického zázemí můžete využít i Spa Suiten. Tu si můžete pronajmout pro sebe i své přátele a partnera a necháte se hýčkat v klidu a soukromí profesionálními terapeuty. Následný odpočinek na měkoučkých lehátkách je skutečně neopakovatelný. Výhodou tohoto luxusního hotelu je sousedství s největším rakouským golfovým střediskem se 45 jamkami – Thermen-Golfchaukel Lafnitztal.

Je libo vyzkoušet něco nového?
Kromě bezvadného servisu, termálních pramenů a velmi příjemného personálu, nabízejí všechny hotely a lázeňská zařízení mnoho zajímavých procedur. Od těch tradičních - masáže, vířivé vany, sauny, solné jeskyně, thepidária, laconia, vodní gymnastiky, partnerské masáže až po exotické, jako například: olejová vonná koupel s plátky růží a aromamasáží nakonec, meditace na vyhřívané lavici se zrcadlením vody na stěnách, procedura "curapacao", což je tělový peeling kávou s krémovým zábalem nebo mléčně-medová koupel.

Voda už vás omrzela a hledáte jinou možnost relaxace?
To není žádný problém! Aktivní odpočinek můžete strávit na kole po cyklostezkách, procházkou pěšky v malebné krajině, výletem do městeček s nezaměnitelným kouzlem, na koních nebo na golfovém hřišti.

Rakousko se svým wellness zázemím, spa a beauty centry je nevyčerpatelnou studnicí odpočinku a pohody. Rodiny s dětmi, partneři, kteří chtějí strávit byť jen romantický víkend ve dvou, nebo manažeři toužící po klidném odpočinku daleko od lidí a termínů, to vše vám Rakousko dokáže nabídnout v každém ročním období. Rakousko je jistota komfortu, bezchybnosti služeb a stále usměvavých lidí, kteří vás vždy příjemně naladí. NEDĚLAT  NIC PRÁVĚ TADY, JE POTĚŠENÍM TĚLA I DUCHA!

- PR článek -

CK PK spol.s.r.o.
Divadelní 1333 (dům Vesna)
760 01  Zlín

Tel.: 577 012 696
Mobil: 603 555 590, 603 266 463
ckpk@volny.cz

www.ckpk.cz
www.rakousko.cz

Článek byl zobrazen 7 072 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA