Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko - velmoc lyžování

Rakousko je považováno za opravdový ráj lyžařů. Nabízí skvěle upravené sjezdovky, dostatek nejmodernějších vleků a lanovek, kvalitní ubytování i služby a bohaté aprés ski aktivity. A co je na tom úplně nejlepší? Že rakouské Alpy jsou od nás vzdáleny, coby kamenem dohodil. Za pár hodin si můžete užívat skutečného zimního království.

Rakousko patří mezi nejoblíbenější lyžařské destinace, za zimními radovánkami se sem sjíždí sportovní nadšenci z celé Evropy a návštěvníci z České republiky mezi nimi samozřejmě také nechybí. Vždyť nejbližší rakouská lyžařská střediska jsou z Čech vzdálena asi 250 kilometrů a jsou tak snadno dostupná. Všechny milovníky zimních sportů sem lákají udržované a prostorné lyžařské svahy nejrůznějších náročností, na které se dostanete bez čekání v dlouhých frontách. Kvalitní sněhová pokrývka je zaručena během celé zimní sezóny, ideální podmínky jsou zde nejen pro klasické lyžování, ale také pro freeride či snowboarding. Celkově Rakousko nabízí na 6 500 kilometrů sjezdovek a na mnoha místech je možné na ledovcích lyžovat i v létě. Kromě lyžování se v Rakousku můžete věnovat ještě celé řadě dalších zimních sportů a venkovních aktivit. Nabízí se běžky, výlety na sněžnicích, bruslení, sáňkování či jízdy se psím spřežením.

Korutany - Bad Kleinkirchheim
Foto: Korutany - Bad Kleinkirchheim

Korutany

Na samotném jihu Rakouska se nachází spolková země Korutany, která hraničí s Itálií a Slovinskem. Korutany jsou zárukou nádherného lyžování na svazích Alp. Jakmile lyžování v Korutanech jednou vyzkoušíte, budete se sem chtít každý rok vracet. Jižní část rakouských Alp totiž slibuje stálé slunečné počasí (2 000 slunečných hodin ročně), skvělou sněhovou pokrývku a překrásnou okolní přírodu. Kochat se můžete zasněženými vrcholky Rakouských Alp či pohledem na Mölltalský ledovec. Na něm také najdete nejvýše položené a sněhově nejjistější lyžařské středisko oblasti. Na lyžařské nadšence v Korutanech čeká celkově okolo 230 kilometrů upravených sjezdovek, které uspokojí lyžaře všech úrovní. Vyhlášená lyžařská centra mnohdy leží v nadmořské výšce přes 2000 metrů. 

Lyžování v Korutanech si skvěle užijí jak zkušení, tak i rekreační lyžaři, a na své si zde přijdou rovněž rodiny s dětmi, na které ve zdejším lyžařském regionu čekají školy lyžování, speciální hřiště a spousta zábavných aktivit. Kromě toho, že se zde nabažíte zimních sportů, můžete si užívat také relaxace pod horským sluncem či lázeňských procedur. Ze sjezdovky je možné se vydat přímo do termálních lázní. 

Hunguest Hotel Heiligenblut
Foto: Hunguest Hotel Heiligenblut

V Korutanech si můžete vybrat z mnoha ubytovacích zařízení, které svou vybaveností a službami na vysoké úrovni předčí všechna vaše očekávání. V nádherné přírodě na okraji městečka Heiligenblut stojí moderní komfortní čtyřhvězdičkový Hunguest Hotel Heiligenblut, který je skvělou volbou pro ubytování rodin s dětmi i jednotlivců. Hotel byl vystavěn v nadmořské výšce 1 300 metrů uprostřed Národního parku Vysoké Taury, na úpatí nejvyšší hory Rakouska Grossglockneru. Vzhledem k tomu, že se nachází jen cca 300 metrů od centra obce, není to z něj daleko jak na nákupy, tak ani do lyžařského střediska. Běžecká trasa je od hotelu vzdálena pouhých sto metrů a bezplatný skibus má zastávku jen 20 metrů od hotelu. Uvnitř tohoto stylově rustikálně vybaveného hotelu se ukrývá vstupní hala s recepcí, společenská místnost, restaurace, jídelní sál, bar, kavárna s internetovým koutkem, čítárna, televizní místnost, herna a spousta dalšího. Lyžaři mohou využívat zdejší úschovny lyží a bot. Velkým lákadlem je velkoryse zařízené wellness centrum o rozloze cca 180 metrů čtverečních, jehož součástí je krytý bazén, parní lázeň, sauna, infrakabina a jeskyně s protiproudovým zářením. Dopřát si zde můžete také masáže, nebo si zahrát tenis a squash. Hotel se stará také o rozmanitý zábavní program.

Falkensteiner Club Funimation Katschberg
Foto: Falkensteiner Club Funimation Katschberg

V nadmořské výšce 1 600 metrů se nachází velkoryse řešený klubový hotel Falkensteiner Club Funimation Katschberg. Tento čtyřhvězdičkový hotel, který patří k největším klubovým hotelům v Alpách, stojí v klidné lesní lokalitě nedaleko střediska Katschberghöhe a uspokojí i tu nejnáročnější klientelu. Uvnitř najdete velkou přijímací halu, informační kout a kout s krbem, nekuřáckou restauraci rozdělenou na několik částí s rodinnými stoly, otevřenou kuchyní a koutkem pro gurmány. Výhodou je také samostatná dětská restaurace. Nechybí ani noční bar, terasa s lehátky a slunečníky či klubové divadlo. Všechny pokoje jsou komfortně a stylově zařízeny. Obrovským lákadlem tohoto klubového hotelu je wellness a vodní svět Aquapura o rozloze 2 000 m², jehož součástí je vnitřní a vyhřívaný venkovní bazén, relaxační místnost, svět saun, tělocvična, kardiocentrum a masážní centrum. Pro děti je zde připraven dětský svět Falky-Land s hlídáním dětí. Nechybí ani bohatá nabídka aktivit a sportů pro volný čas.

Stubaier Gletscher
Foto: Stubaier Gletscher

Stubai

Jednou z nejvyhlášenějších lyžařských oblastí Rakouska je tyrolský Stubai, který se nachází asi 20 km jižně od Innsbrucku. Stubaiské údolí je dlouhé asi 35 km a nabízí 140 km sjezdových tratí všech obtížností. Lyžování ve Stubai je možné rozdělit na čtyři hlavní střediska, z nichž největší je Stubaier Gletscher nabízející celoroční lyžování, následují menší střediska Schlick 2000, Serles a Neustif. Návštěvníky sem lákají i pravidelně upravované běžecké stopy všech obtížností, které se táhnou v délce 130 kilometrů i možnosti romantických zimních procházek či turistických výšlapů - k dispozici je na 80 km značených turistických tras. Pro milovníky snowboardingu jsou zde připraveny dva moderní snowparky. Velmi oblíbené jsou také zdejší sáňkařské dráhy a kluziště. Samozřejmostí je bohatá nabídka aprés-ski, nočního života i nechybí ani možnosti wellness vyžití. 

Hinterstoder

Nezapomenutelnou zimní dovolenou je možné prožít také ve středisku Hinterstoder v Horním Rakousku. Na lyžaře zde čeká okolo 40 kilometrů skvěle upravených sjezdovek, o přepravu se pak starají četné vleky a komfortní kabinová lanovka, která vyváží lyžaře do nadmořské výšky 1 400 metrů. Přestože Hinterstoder nepatří mezi nejvýše položená střediska v Rakousku, nabízí stálé slunečné počasí, malou oblačnost a kvalitní sněhovou pokrývku. Dobře si zde zalyžují nejen zkušení lyžaři, ale také začínající lyžaři a děti - pro ně je zde připraven dětský park s jezdícím pásem. Hinterstoder je střediskem, kde se pravidelně konají závody Světového poháru. Okolí střediska je protkáno sítí udržovaných běžeckých tratí, příznivci tohoto sportu si mohou vybrat z více než 120 km tras. Kdo by si chtěl od lyžování na chvíli odpočinout, má možnost se vydat na túru na sněžnicích, nebo se nechat provézt na saních tažených koňmi. Lyžařská oblast Hinterstoder je se sousední oblastí Wurzeralm propojena skibusem. Hinterstoder je oblíbeným rodinným střediskem, k jehož přednostem patří také příznivé ceny poskytovaných služeb. 

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 296 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA