Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakousko, jedna z nejkrásnějších zemí Evropy

Zveme vás do jedné z nejkrásnějších zemí Evropy, která oplývá krásou přírody. Přírody plné bílých štítů alpských velikánů, mezi nimiž se klikatí hluboká údolí s divokými říčkami, které končí svoji pouť v nádherně modrých jezerech.

Ta jsou pak z alpských vrcholů spatřitelná jako malé i velké modré oči, která jakoby střežily okolní zeleň. A střeží nejen  zelené pláně a louky oseté lučními květy radostných barev, ale střeží také vesnice a městečka, rozesetá u jejich břehů. A nejen na březích jezer, ale celá země je plná měst a vesniček s domy, na jejichž balkonech jsou řady květníků s pestrobarevnými květy muškátů. A pak tu jsou také velkoměsta s bohatou architekturou, ze které dýchá doba Habsburků, spolu se vzpomínkami na C. a K. mocnářství, se kterým se pojí, ať se nám to líbí či nelíbí i naše historie.

Za historií míří i naše první pozvání. Město, ve kterém se psaly dějiny celého císařství rukou mnoha Habsburků. Vítejte ve Vídni a jejím okolí. Nabízíme návštěvu starého císařského lázeňského letoviska Baden a nedalekého parku, ve kterém jsou pěstovány růže v nespočetném množství a v mnoha druzích. Zrovna tak plavbu lodí po největším podzemním jezeře v Evropě. Mezi dalšími místy, která navštívíte, bude klenot barokní architektury císařský zámek Hof s největším komplexem terasovitých zahrad v Rakousku. V samotné Vídni navštívíte zámeček, který byl postaven pro císařovnu Sissi, nebo barokní komplex dvou zámků se zahradami – Belveder. Nebude chybět ani procházka po samotném centu Vídně, kde si můžete v jedné z mnoha kaváren dopřát pravou vídeňskou kávu a poslední perlou za naším zájezdem bude výhled z terasy na Kahlenbergu – výletní vrch s restaurací nad městem.

Mezi naše pozvání patří také oblast se 1270 průzračnými jezery, kde teplota vody dosahuje až 27˚C, kde jsou dva národní parky – Vysoké Taury a pohoří Nockberge a 35 chráněných krajinných oblastí. A vše je doplněno spoustou dalších památek a atrakcí v podobě např. lanovek. Tato krásná oblast Rakouska se nazývá Korutany. Korutanská zem nabízí mnoho atraktivit a mnohé jsou zahrnuty do našeho programu. Např.: automobilové muzeum Porsche, lanovka na Keiserburg a Gerlitzen, zřícenina hradu Landskron nad řekou Drávou, projížďka lodí po jezeře Worthersee, návštěva Minimundu – 160 modelů světových staveb v měřítku 1 : 25 a spousty dalších zajímavostí, za kterými můžete s námi cestovat. A nebude to ani příliš drahé cestování, veškeré vstupy jsou již zahrnuty do ceny zájezdu prostřednictvím tzv. Korutanské karty.

A jako do Korutan, kde má život vůni jižních zemí, tak do okolí Innsbrucku nabízíme zájezd opět bohatý na všelijaké atrakce, památky a jiné zajímavosti. Tentokrát se vydáme poznávat krásu tohoto kraje s Innsbruckou kartou, která nám opět umožní mnoho vstupů do muzeí a památek i na výjezdy lanovkami vysoko mezi alpské štíty, které se vypínají nad samotným městem Innsbruck. Jedním z vrcholů je slavný Hafelekar, odkud se vám rozprostře fantastický výhled na věnec Alp a na Innsbruck. Centrum Innsbrucku budeme obdivovat nejen při procházce po jeho slavné Maria – Theresia – Strasse, ale i z ochozu věže radnice, odkud se nám otevře trochu jiný pohled na město a alpské štíty okolo něj. Prohlédneme si  Goldenes Dachl s okázalým arkýřem, nebo rokokový Helblingův dům. Zastavíme se v císařském paláci Hofburgu s řadou historických komnat s nádhernou štukovou výzdobou a nezapomeneme navštívit chrám Hofkirche s mohutným náhrobkem císaře Maxmiliána I. a s 28 bronzovými sochami vladařů v životní velikosti. Mezi další perly programu patří hory, na které se dostaneme lanovkami, nebo zvonařské muzeum se 400 let starou dílnou či zámek Ambrass velkovévody Ferdinanda II. se sbírkami kuriozit. To vše můžete navštívit za cenu jedné vstupenky nebo s výraznými slevami díky Innsbrucké kartě.

Poslední poutavou nabídkou vás chceme přitáhnout na strávení několika báječných dnů v Salcbursku, kde na vás čeká opět nespočet kouzelných památek, lanovek a vrcholů, ba i bobová dráha. A vše co vám nabízíme ke shlédnutí a návštěvě je opět zastřešeno jedinou velkou vstupenkou, kterou je Salcburská karta. Jen malé nahlédnutí do programu zájezdu: lanovka na Zwolferhorn vám nabídne nezapomenutelné výhledy na sedm jezer a masiv Dachstein, ve městečku Abtenau na vás čeká dobrodružná jízda na zdejší 2 km dlouhé bobové dráze, budete moci obdivovat sílu a moc vody v soutěskách Lammerklamm a Salzachofen, poznáte stavařské umění středověku na hradbách hradu Hohenwerfen, budete moci relaxovat v lázních Bad Gastein, očekávat vás bude Salzburg  s Mozartovým rodným domem a mnoho dalšího. Tím nejvíce poutavým zážitkem, bude pak na závěr celého programu, návštěva Bauernherbstu – „slavnosti sena“ s průvodem alegorických postav jak na vozech tak na lodích plujících po jezeře. Tyto krásné slavnosti vám poskytnou pravou a nefalšovanou rakouskou zábavu.

Pojeďte s námi do Rakouska, jedné z nejkrásnějších zemí Evropy, která oplývá krásou přírody, ve které jsou rozmístěna kouzelná města a městečka se středověkými hrady. Vždyť je to nádhera poznávat naše nejbližší sousedy a jejich zem.

 

CK ERIKA TOUR
Špidlenova 442
513 01 Semily

Telefon: +420 235 360 028
Web: www.erikatour.cz
Email: erika@erikatour.cz

fax: +420 481 623 839
mobil: +420 604 366 379

Článek byl zobrazen 4 747 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA