Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Rakouské ledovce – ráj předvánočního lyžování

Patříte mezi aktivní lyžaře a nemůžete už se dočkat až napadne sníh? Pokud se vám nechce čekat tak dlouho nebo jednoduše chcete lyžovat na sjezdovkách, které ještě nejsou přeplněné ostatními lyžaři, řešení je nasnadě. Cestovní kancelář ITS Billa Travel Vám nabízí pestrou škálu ubytování v dosahu těch nejznámějších rakouských ledovců.

U našich jižních sousedů je dostatek míst, kde si zalyžujete již od raného podzimu. Jen pár hodin jízdy od hranic najdete nejen velké množství upravovaných tratí, které nadchnou začátečníky i profesionály, ale i skvělé lyžařské zázemí včetně velkého množství doprovodných atrakcí. Bez front a bez pocitu, že za své peníze jste očekávali více. Vše navíc doplněno malebnou krajinou s romantickými městečky a osadami a s pohostinnými ubytovacími zařízeními, které jsou v předsezónním období ještě dostatečně volné.

Rakouské ledovce nalezneme ve čtyřech spolkových zemích, v Tyrolsku, Korutanech, Štýrsku a Salcbursku. Moderní skiareály jsou dostatečně různorodé, takže na své si skutečně přijde každý, včetně těch, kteří hledají zábavu i mimo sjezdovky.

Kaprun – Zell am See
Tento pro Čechy jeden z nejznámějších ledovcových areálů se rozprostírá se ve výšce 1976 m - 3029 metrů nad mořem. Nejvyšším vrcholem je hora Kitzsteinhorn s výškou 3203 metrů. Je jedním z nejchladnějších vrcholů Rakouska – díky tomu se na něm i pod ním drží celoroční ledovec, který má úctyhodnou mocnost i v letních měsících. Vrchol hory je také považován za jedno z míst s nejkrásnějším výhledem na horské velikány – dostanete se k němu tunelem, jež je proražen samotnou špičkou hory.

Samotný ledovec je oblíben i z toho důvodu, že nabízí v hojném počtu většinou modré a červené dostatečně široké sjezdovky, s celkovou délkou více než 40 km, na kterých si užijí  jak začátečníci, tak výkonnostní lyžaři.

Kaprunský ledovec má ještě jedno nej – od roku 1966 na něm najdeme nejvyšší stožár lanové dráhy. Měří přesně  113,6 metru a podepírá lano, jež vede ze stanice Krefelder Hut k  nejvyššímu bodu areálu.

Zillertal
Zatímco se dole v údolí žení podzimní čerti, prší a je zataženo, na svazích pod vrcholem je již běloskvoucí sníh, slunečno a krásně.  Asi takový pocit má většina návštěvníků ledovce Hintertux, tyčícího se nad údolím říčky Ziller. Dobře udržované tratě a moderní infrastruktura s hustou sítí vleků, lanovek, skibusů a také s údolní železnicí zaručují, že v této oblasti můžete lyžovat nejen v zimní sezóně – Hintertux totiž nabízí lyžování po celých 365 dní v roce.

Celé údolí  Zillertal bývá označováno za oblast s nejlepšími rakouskými lyžařskými areály a každoročně získává četná ocenění v mezinárodních srovnávacích testech lyžařských středisek. V této jedné z největších lyžařských oblastí Rakouska najdete  ideální podmínky jak pro lyžaře a snowboardisty, tak například pro skialpinisty.

Stubaital
Dominantí ledovec Stubaier Gletscher leží u hranic s Itálií, nedaleko tyrolské metropole Innsbrucku, a vyznačuje se dlouhými sjezdy, vedoucími i mimo terén. Některé z tras dosahují délky až deseti kilometrů. K dispozici je také perfektní běžecký okruh, umístěný ve výšce 2500 metrů nad mořem. Určen je zejména pro dospělé sportovce, kteří jsou schopni lépe se vypořádat s nadmořskou výškou okruhu.

Svými 110 kilometry perfektně upravených sjezdovek je ledovec Stubai největšim lyžařským střediskem v Rakousku. Vysoká kvalita poskytovaných služeb zabezpečila Stubaitalu přívlastek „nejzábavnější skiareál Alp“ od německého autoklubu ADAC.

Schladming
Schladmingu se často přezdívá „velká houpačka“, a to díky jeho umístění. Nachází se totiž na čtyřech vzájemně propojených vrcholech Schladminských Taur. Pod jednu permanentku tu navíc spadá i ledovec Dachstein, který umožňuje lyžování po celý rok.

Vyjet sem můžete jak za klasickým sjezdovým lyžováním, tak kvůli dobrým běžeckým tratím. Vyhlášen je i místní snowpark. A kdo rád prokládá zábavu na sněhu s horolezeckou turistikou, toho jistě potěší velké množství ferrat v okolí. Mezi nejznámější bezesporu patří proslulý Dachsteinský Sky Walk.

Pokud se už nemůžete dočkat pravé lyžařské dovolené nebo pokud si hodláte jen odskočit na prodloužený víkend, pak vězte, že rakouské ledovcové areály jsou pro Vás tou správnou volbou.  

ITS BILLA TRAVEL
Modletice 67
251 01 Říčany

800 220 800 - bezplatná linka
tel. +420 323 625 700
fax +420 323 625 720

info@itsbilla.cz
www.itsbilla.cz 

- PR článek -

Článek byl zobrazen 9 323 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA