Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Mölltalský ledovec - ráj carvingového lyžování

V jižní části Rakouska, přibližně mezi korutanskými městy Spittal a Lienz, se v nadmořské výšce 3 122 m. n. m. rozkládá jedinečný Mölltalský ledovec.  Stal se zvláštním tipem pro všechny profesionály, rekreační lyžaře i fanoušky snowboardu a carvingového lyžování.

Od parkoviště do lyžařského střediska vás jen za osm minut převeze nový, supermoderní "Gletscher Expres" - nejdelší podpovrchová lanová dráha na světě. Z nástupní stanice do cíle (1 000 metrů převýšení) převeze najednou 236 osob, délka tunelu je 4 718 metrů. Dostanete se do nadmořské výšky přes 2 850 metrů, kde vás očekává 49 km preparovaných sjezdovek všech typů. Své svahy zde nabízí také nový Snowboard - Funpark a přibližně 30 km běžeckých tratí.

Díky nadmořské výšce a všem klimatickým podmínkám zde garantujeme stoprocentní jistotu sněhu od října do Velikonoc. Gigantické panorama Alp vám udělá z každodenního lyžování jedinečný zážitek. Mölltal je nové moderní středisko, které je opravdovým rájem carvingového lyžování.

Ve výšce 2 800 metrů je velká restaurace Panorama se sluneční terasou a lehátky, servis a sportovní obchod. V celém areálu je vám k dispozici 6-sedačková lanovka, která vás  vyveze do výšky 3 122 metrů. Dále jsou k dispozici jedna 4-sedačková lanovka, dvě 2-sedačky, jedna Poma a jedna dvojkotva. Vzdálenost od nejvyššího místa ke stanici 6-místné kabiny je 5 kilometrů a najdou zde vyžití jak velmi dobří lyžaři, tak i začátečníci.

Sjezdovky umožňují volné lyžování i lyžování v hlubokém sněhu. Šířka horní sjezdovky je přibližně 500 metrů, průměrná výška sněhové pokrývky se pohybuje okolo tří metrů.

Největší provoz je od října do května, nabízí se také letní lyžování od července do konce září, pochopitelně v závislosti na sněhových podmínkách.

V sousedství tohoto areálu se ještě nacházejí další dvě známá střediska, a to Ankogel a Heiligenblut a pro všechna tato střediska platí jeden skipas.

Co si určitě nenechat ujít?

Hatzhof - ráj chutí a vůní
Selský dvůr „Hatzhof“ je vzdálen 20 km od Flattachu, ve vesničce Lainach jej najdete poměrně snadno.

Vinárna Hatzhof
Z bývalé maštale vznikl přestavbou útulný lokál s padesáti místy k sezení. Na místě jsou k vidění staré stylové hospodářské stroje, přístroje a obrázky z minulých století. Vinárna Hatzhof nabízí široký výběr uzeného masa, sýrů a ostatních produktů z farmy určených k přímému prodeji. Interiér vinárny je stylově zařízen starými hospodářskými stroji a nástroji, prostředí je velmi útulné a příjemné.
Vinárna nabízí mnoho druhů zauzené šunky, domácích salámů, párků, vepřové žebírka, sýry, ovocné a vinné destiláty, víno, marmelády, sirupy, likéry. Je zde možné také zakoupit domácí pálenky z meruněk, višní, alkoholické jablečné mošty, likéry nebo výborné kořeněné pálenky.

Otevírací doba
Červen-říjen: každý pátek a sobota 16-23 hodin
Říjen-červen: každý pátek od 16 hodin. Skupiny (je nutné dohodnout předem) kdykoliv, denně kromě neděle.

Exkurze
Program: návštěva šlechtitelského podniku s vlastním chovem dobytka a s přímým prodejem výrobků, pod vedením Karoline Reiter (odbornou mluvčí kraje Spittal). Prohlídka zpracovatelské místnosti, udírny, místnosti ke zrání sýrů, stájí pro dobytek, dojírny, domu se starou kanceláří, muzea pivovarnictví ve staré konírně. Možnost posezení v zahradní restauraci krbem. (Doba prohlídky cca1 hod)
Cena: program + nápoj 4 EUR/osoba

Sport - další možnosti v zimě

Procházky na lyžích okolím Grossglockneru
Můžete se je vyzkoušet se zkušeným horským původcem nebo na vlastní pěst. Příroda vás zve k procházkám svou svůdnou atmosférou. Krok za krokem stoupáte výše do hor a poznáváte sami sebe.
Procházky se sněžnicemi nebo speciálně upravenými lyžemi jsou zážitkem pro všechny zájemce.

Snow -Rafting
… to, co zažijete v létě na řece, můžete zažít i v zimě na sněhu! Prožijte razantní jízdu v nafukovacím člunu po upravené sjezdovce s mnoha zatáčkami a nástrahami. Jízda je možná i za umělého osvětlení, což dodává této zábavě nevšední kouzlo. Jediné, co k této činnosti potřebujete, je dobrá nálada.

Putování zimní krajinou
Nespočet cestiček vedoucích přes údolí přímo lákají k procházkám zasněženou krajinou. Po cestě narazíte na útulné hospůdky a přes zasněžené lesy se dostanete až k nejvýše položeným osadám a salaším.
Provozovatel: Club-Aktiv-Mölltal, hot line 04785/410

Après-Ski!
zimním pobytům na horách neodmyslitelně patří jízda na lyžích.  A co by to bylo za lyžování bez zastávky v Aprés-Ski. Každý zde nalezne nové možnosti trénování v nových sportovních aktivitách sněžného baru, v iglú nebo na diskotéce.

Ubytování v luxusních plně vybavených apartmánech už od 300 Kč za osobu a noc zajišťuje CK PK. Více informací najdete na www.molltal.cz nebo na www.rakousko.cz

- PR Článek -

CK PK spol.s.r.o.
Divadelní 1333 (dům Vesna)   
760 01  Zlín

Tel.: 577 012 696, 603 555 590, 603 266 463

ckpk@ckpk.cz
www.ckpk.cz; www.rakousko.cz

Článek byl zobrazen 6 339 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA