Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lyžování v Rakousku: 800 středisek za dobré ceny

Ne nadarmo se Rakousko léta drží na špici nejoblíbenějších zimních destinací. Ročně sem přijíždí přes 300 000 Čechů na víkendové i delší pobyty. Oceňují krátkou vzdálenost, dobré ceny a v neposlední řadě skvělé lyžařské podmínky.

Více než 22 000 km sjezdových tratí

K dispozici je vám na 800 lyžařských středisek v různých nadmořských výškách. Pokud chcete být na svahu co nejrychleji, jeďte do nejbližšího střediska Pyhrn Priel. Oblíbené je také lyžování v Hochfichtu, kam můžete dokonce dojíždět z ubytování u Lipna.

Pokud vybíráte podle svých dovedností, pro mírně pokročilé doporučujeme třeba Nassfeld s nejdelší kabinovou lanovkou v Alpách a středně těžkými tratěmi. Rodiny s dětmi milují Grossglockner – Heilingenblut s několika skvělými dětskými areály. Pokud hledáte i večerní zábavu a kompletní vybavenost, jeďte třeba do Zillertalu a Hintertuxu.

Heilingenblut
Foto: Heilingenblut

Lyžování na ledovcích

Chcete si zalyžovat i mimo sezónu? V Rakousku žádný problém. Lyžuje se tu i na ledovcích, kde sníh nikdy neroztává. Historicky první areál s celoročním provozem v Rakousku se jmenuje Kitzsteinhorn a dostanete se do něj z Kaprunu – Zell am See. Experti ocení velké množství náročných černých tratí. Opravdový ráj s mottem „z postele rovnou na sjezdovku“ pak zažijete na prosluněné náhorní plošině Ramsau am Dachstein s nedalekým ledovcem ve výšce 2 700 m.

Pozor! Nikdy nevyrážejte mimo vyznačené trasy. Nejen, že je to nebezpečné i v nižších nadmořských výškách, na nehody způsobené mimo značené tratě se nevztahuje žádné cestovní pojištění. Tuto variantu nelze připojistit ani v rámci rizikových sportů.

Korutany
Foto: Korutany

Ceny skipasů

Průměrná cena skipasů se pohybuje kolem 30 euro na den. V oblíbeném Hochfichtu si zalyžujete za 34,50 euro, v nejlepších střediscích jako je Zell am See nebo Saahlbach za 46. Tradičně nejlevnější variantou jsou pro nás nejvzdálenější Dolní Rakousy, kde ceny začínají na 15 eurech za den.

Na co si dát pozor při lyžování v Rakousku

Všechny děti do 15 let musí povinně používat homologovanou ochrannou helmu. Jinak si koledujete o pokutu a pojišťovna může mít problém s proplacením pojistné události. V případě nehody nepodepisujte žádné dokumenty ani ústně nesouhlaste s ničím, čemu nerozumíte. Kontaktujte asistenční službu své pojišťovny a nechte ji celou věc vyřídit.

Počet soudních sporů z nehod na sjezdovkách přibývá. Vyberte si proto lyžařské pojištění, které nabízí nonstop asistenci v češtině a právní servis. Podle rad odborníků z pojišťovny Allianz se vyplatí sjednat si i pojištění odpovědnosti, které kryje všechny škody na zdraví i majetku nechtěně způsobené někomu dalšímu.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 4 486 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA