Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Lyžování v Alpách a kultura - fungující kombinace

Máte zálusk na focení památek, kulinářské dobrůtky, nákupy a noční život pulzujícího velkoměsta? Poznávací zájezdy do různých metropolí mají čím dál víc fanoušků a to hlavně proto, že spojují různé aktivity a člověk prakticky nemá možnost se nudit. Čím by se to dalo ještě zpestřit? Lyžováním!

Díky optimální pozici několika zajímavých metropolí se dají poznávací a lyžařské zájezdy náramně kombinovat a připraví vám prvotřídní a jedinečný požitek z cestování! Vhodných měst pro zimní sportovce je hned několik a to nejen v Rakousku! Podívejme se nejdříve k německým sousedům. 

Mezi první místa, jde-li o nejnavštěvovanější města v Německu, patří bezesporu Mnichov. Oktoberfest totiž není jediné, co vám hlavní město Bavorska může nabídnout. Procházky po exkluzivní nákupní ulici Maximilianstraße, náměstí Marienplatz a Frauenkirche se starou kostelní věží jménem “Alter Peter“, ze které se vám naskytne spektakulární výhled na alpské vrcholky, jsou jen pouhým výtažkem. Nezapomeňme na pestrou paletu muzeí, mezi které patří muzeum Svět BMW, Německé muzeum a Pinakotéka. Sportovní fanoušci jistě rádi nahlédnou do Olympijského parku nebo fotbalového stadionu Allianz Arena. A co večer? Večer doporučujeme tradiční bavorskou pochoutku a přípitek dobrým pivkem. Mnichov boduje pestrou nabídkou velkoměsta a zároveň blízkostí k bavorským a tyrolským vrcholkům. Seznam lyžařských středisek, do kterých se odtud člověk snadno dostane, je dlouhý. Začíná menšími německými středisky jako je Spitzingsee (vzdálenost cca 60 km), Brauneck (vzdálenost cca 60 km) nebo Steinplatte (vzdálenost cca 90 km) a pokračuje jedněmi z největších lyžařských regionů Rakouska, mezi něž patří Wilder Kaiser (100 km), SkiJuwel Alpbachtal/Wildschönau (120 km) nebo Zillertal (cca 150 km).

Rakousko -  Pitztal
Foto: Rakousko - Pitztal

Lyžařská střediska na dosah ruky a parádní spojení nabízí Innsbruck, hlavní město Tyrolska. Se skipasem má člověk přístup do všech devíti lyžařských středisek patřících k “Olympiaworld Innsbruck“ a dokonce i bezplatnou dopravu skibusem přímo z města. Rychle a pohodlně se tak dostanete do lyžařských středisek Axamer Lizum (vzdálenost cca 18 km), Muttereralm (vzdálenost cca 10 km), Kühtai (vzdálenost cca 40 km), Rangger Köpfl (18 km), Glungezer (15 km), Schlick 2000 (20 km) a na ledovec Stubai (30 km). To však není vše! K dalším lyžařským střediskům se dostanete autem. Do Arlbergu je to cca 100 km, stejně je na tom Ischgl a Serfaus-Fiss-Ladis, do Pitztalu je to 85 km. Innsbruck sám o sobě vyzařuje nevšední atmosféru s výhledem na jedinečné horské panorama, jak se ve větších městech jen zřídka kdy najde. Rozhodně si nenechte ujít Zlatou stříšku, což je arkýř ozdobený 2 657 pozlacenými střešními taškami. Gotické a barokní fasády mnohých domů stojí rovněž za přesnější prohlédnutí. Zajímavý je také hrad Hofburg a skokanský můstek Bergisel, který turistům připomíná fakt, že byl Innsbruck již dvakrát dějištěm zimních olympijských her.

Salzburg je oproti tomu známý především pro svého hudebního syna města - Wolfganga Amadea Mozarta. Turistickým magnetem však nejsou pouze Mozartovy koule, ale i jeho rodný dům a pozdější sídlo. Pevnost Hohensalzburg, chrám, zámek Hellabrunn, salcburské muzeum - rozhodně tu je co objevovat, a to platí i pro blízké okolí, zejména z hlediska zimních sportů. K Salzburger Sportwelt patří oblíbená lyžařská střediska jako je Flachau/Wagrain (vzdálenost cca 80 km) a Filzmoos (80 km) a sám je součástí obrovské lyžařské oblasti Ski Amadé s 860 km sjezdovek. Dobře dosažitelné je také údolí Gasteinertal s jeho čtyřmi lyžařskými středisky (110 km), údolí Großarltal (85 km) a region Hochkönig (70 km do Mülbachu).

Kdo se spokojí s menšími lyžařskými středisky, tomu lze doporučit i Vídeň, hlavní město Rakouska. Katedrála svatého Štěpána, hrad Hofburg, zámek Schönbrunn, muzeum panovnice Sisi a zámek Belvedere - potom co shlédnete všechny tyhle znamenité památky, vydáte se směrem do lyžařských středisek Unterberg (vzdálenost 70 km), Ötscher (150 km), Annaberg (115 km) nebo Semmering (100 km).

Rakousko - Mayrhofen
Foto: Rakousko - Mayrhofen

Rozlehlý a markantní svět Dolomit se otevře všem, kteří navštíví jihotyrolskou metropoli Bolzano. Městečko spojuje italské, rakouské a německé vlivy a je oficiální bránou k Dolomitům a tím i ideálním výchozím bodem k těm nejznámějším italským lyžařským střediskům. Samotné Bolzano se může pochlubit areálem pro lyžaře Rittner Horn (vzdáleno cca 15 km). Dalšími dobře dosažitelnými středisky jsou: Cortina d’Ampezzo (100 km), Kronplatz (70-85 km dle střediska), Alta Badia (65 km), Seiser Alm (27 km) a Karerpass (30 km). V Bolzanu se navíc seznámíte s ledovým mužem, který se na horách vyznal už dávno před námi, navštívit ho můžete v archeologickém muzeu - Ötzi se těší na vaši návštěvu. Pokud se o horský svět zajímáte intenzivněji, a to nejen po sportovní stránce, pak navštivte i zámek Sigmundskorn, kde se nachází Messner Mountain Museum zabývající se vším co souvisí s tímto tématem. Historické centrum města si vás získá svou příjemnou atmosférou.

Nebojte, nezanevřeme ani na fanoušky země galského kohouta. Francouzské Alpy - to je především Grenoble. Při pohledu na panorama města s pohořím Belledonne v pozadí si poskočí nejedno srdce zastánců zimních sportů. Turistickým magnetem není pouze pestrý výběr muzeí, ale také jízda lanovkou k Bastile, pevnosti z 16. století, odkud se vám naskytne opravdu dech beroucí výhled na okolní svět vrcholků. Není tedy divu, že i do lyžařských středisek je to co by kamenem dohodil. Na olympijské sjezdovky v Chamrousse se například dostanete již po cca 32 km, kousek od města je i Les 7 Laux (37 km), Super Devoluy (90 km), Vaujany (55 km) a Alpe d’Huez (65 km). Dokonce do Les Deux Alpes se člověk dostane po cca 68 km. Rozkošné podmínky!

Francie - Chamrousse
Foto: Francie - Chamrousse

Nevynecháme ani Švýcarsko, neboť i jeho lyžařská střediska se ve světě těší velké oblibě. Curych je na tom stejně, za zhlédnutí stojí zdejší jezero, nákupní ulice Bahnhofstraße, zoologická zahrada a uzoučké uličky v Niederdorfu. K menším lyžařským střediskům jako je Braunwald (ve vzdálenosti 90 km), Flumserberg (90 km) a Stoos (35 km) se dostanete celkem rychle. Ale i k těm větším, ke kterým patří Flims-Laax (140 km), Grindelwald First (135 km) a Meiringen (100 km), to není daleko. Kdo se spokojí s menším městečkem, toho pošleme do Churu. Hlavní město kantonu Graubünden zaboduje i v oblasti památek - počínaje historickým jádrem města s biskupským zámkem, přes přírodní muzeum Bündner po bar, který navrhnul držitel Oscara H. R. Gingerem. Největší výhodou je však i v tomto případě blízkost k lyžařským střediskům. Spojené lyžařské středisko Arosa-Lenzerheide je odtud vzdáleno pouhých 30 km. Flims-Laax (25 km), Davos Klosters (25 km) a Sv. Mořic (86 km) jsou také ve zdolatelné vzdálenosti a stojí za to.

Památky, požitek a zimní sporty - co víc si na dovolené přát!

logo Snowtrex

- PR článek -

Článek byl zobrazen 20 858 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA