Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Gasteinertal - magie rakouských hor

Gasteinské údolí navazuje na Národní park Vysoké Taury (Hohe Tauern) v Salcbursku. Svět hor, ledovců a jezer, rozkvetlé alpské flóry a pohodové turistiky pro každého je dosažitelný snadno a rychle. Pohodlná dálnice a rychlostní komunikace vedou až k ústí Gasteinertalu.

Dokážete ocenit komfort a půvab "belle epoque"? Máte v oblibě imperiální stavby z doby císařství a chvilky napětí v kasinu? Pak bude vaším cílem Bad Gastein! Světově proslulý gasteinský vodopád, který je obklopen nádhernými budovami, propůjčuje tomuto místu jeho charakteristické vzezření.

Vzpomínáte si ještě? Teplá země pod chodidly a tráva, která lechtá prsty na nohou? Vítr ve vlasech a vyzvánění zvonů? Ruce ponořené do chladné zpěněné vody a pití průzračné pramenité vody. Mléko, ještě teplé, čerstvě nadojené, křupání voňavého chleba. Nádherné vrcholky rakouských Alp před očima. Prožijte toto všechno a ještě mnohem více během své letní dovolené v Gasteinertalu.

Obdarujte sebe a svou rodinou nezapomenutelným a společně stráveným časem. Objevte tři perly kouzelného údolí Gasteinertal - Bad Gastein, Bad Hofgastein a Dorfgastein. Mají svůj jedinečný charakter.

Procházejte se po 350 kilometrech značených cest vedoucích po horských pastvinách nebo zdolávejte taurské vrcholky v doprovodu gasteinských horských průvodců. Národní park Vysoké Taury je opravdovou pokladnicí pro milovníky rakouského alpského světa. Nechte v sobě čerstvým horským vzduchem vyvolat chuť na domácí lahůdky zdejších salašnic v 55 gasteinských kolibách, které fungují od června do pozdního podzimu. Rodiny ocení jednak horské pastviny, které jsou vhodné pro návštěvu s dětmi, neboť jsou dosažitelné i gasteinskými horskými železnicemi, jednak napínavé zážitky z Pongi klubu. Na trekovém nebo horském kole se můžete vypravit po trasách vhodných pro rodiny s dětmi nebo zvolit náročnější terén. Pokud je vaší vášní golf, můžete zlepšit svůj handicap na řadě golfových hřišť v této oblasti. Možná byste ale chtěli také jednou vyzkoušet lukostřelbu nebo si zahrát tenis. Fyzicky zdatní rekreanti pro sebe najdou nejlepší vyžití v horách v okolí údolí Gastein - procházky, vysokohorská turistika, jízda na horských kolech, horolezectví a řada dalších aktivit je zárukou pestré a aktivní dovolené. Hlavně však platí: užívejte si a mějte z tamního pobytu radost.

Další možností trávení volného času jsou tady termální lázně. Relaxace v nich je vhodná i pro rodiny s dětmi a seniory. V gasteinských termálních lázních načerpáte vitalitu a zotavíte se v léčivé termální vodě. Péče o zdraví zahrnuje odborné a široké poradenství, které vám pomůže dosáhnout osobní pohody a souladu těla, duše i ducha. Po dovolené ve stylu wellness se budete domů vracet zotaveni a naplněni energií.

V gasteinských skalních koupelích Felsentherme (3 vnitřní bazény) naleznete klidové i zážitkové zóny a pokocháte se úchvatným okolím z venkovních koupelí, které jsou obzvlášť teplé. Po krásném výletě tréninku si můžete dopřát kulinářský zážitek v restauraci, která je součástí areálu.

Lázně Alpen Therme mají venkovní i vnitřní termální bazén (bublinky po celé ploše bazénu) a úchvatnou scenérii kolem. Lázně si vás a vaše děti získají též svou zónou Family World. Restaurace je součástí i tohoto areálu.

Po hlavní letní sezóně nastává podzimní doba místních selských tradic. Tradice a zvyky vám pomohou nahlédnout pod pokličku selského způsobu života v Gasteinertalu. Tuto specifickou dobu doprovází řada akcí. Prožijte s námi dosud nepoznananou dovolenou v alpském prostředí Gasteinertalu!

- PR článek -

Mgr.Bohuslava Škvárová-CK NEON
Komořanská 7
143 00  Praha 4

Tel. 603 713 185
info@ckneon.cz
www.ckneon.cz

Článek byl zobrazen 3 995 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA