Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Do Russbachu na lyže i za šneky

V salcburském údolí Russbach, uprostřed nedotčené přírody, se rozkládá malebná horská vesnice Russbach am Pass Gschütt. Nad ní se nachází lyžařský areál, který je součástí vyhlášené rakouské lyžařské oblasti Dachstein West, jež nabízí celkem 142 kilometrů skvěle upravených sjezdovek. Russbach je tak ideálním místem pro zimní dovolenou.

Vesnička Russbach am Pass Gschütt, zkráceně jen Russbach, leží v nadmořské výšce 813 metrů pod průsmykem Pass Gschütt, po němž byla pojmenována. Nachází se mezi obcemi Gosau a Annaberg, tedy na salcburské straně lyžařské oblasti Dachstein West. V obci žije okolo 800 obyvatel, z nichž většinu živí turistický ruch. Nachází se zde spousta hotelů, apartmánů a chalup, v nichž návštěvníci najdou kvalitní ubytování a služby. V Russbachu je také několik zajímavých památek a tak jeho návštěva potěší i zájemce o historii a kulturu. Centru obce vévodí katolický farní kostel Svatého Kříže s vysokou kostelní věží, v němž se nachází oltář z druhé poloviny 17. století. Skrze Russbach prochází od roku 2007 poutní cesta sv. Ruperta. Naučná stezka Schneckenwand zase vede místy, kde byly nalezeny fosilie zkamenělých šneků, jimiž se Russbach proslavil nejvíce. 

Russbach - lyžování

Toto idylické středisko nabízí jedinečné možnosti zimní dovolené, pouhých 6 minut chůze od centra obce jsou vzdáleny perfektně udržované sjezdovky, z nichž se naskýtají nádherné výhledy do okolí a na zasněžené vrcholky okolních hor. Russbach je společně s dalšími třemi lyžařskými areály Gosau, Annaberg im Lammertal a Zwieselalm, součástí rozlehlé lyžařské oblasti Dachstein West. Lyžařům je tak na jeden skipas k dispozici na 140 kilometrů sjezdovek nejrůznějších náročností a délek. Jsou zde jak cvičné kopce pro zažínající lyžaře a děti, tak i široké sjezdové „dálnice“ s poměrně značným sklonem pro zkušenější jezdce, nebo třeba freeridové svahy pro milovníky volnosti. V Russbachu si to své najde opravdu každý.

V Russbachu se lyžuje na svazích hory Gamsfeld a Hornspitz, kam lyžaře pohodlně vyveze osmimístná kabinová lanovka Hornbahn. Z vrcholu hory se naskýtají jedinečné výhledy na Dachstein a hřeben Gosaukamm. Dále se o přepravu lyžařů starají moderní vleky a lanovky, kterými jsou propojeny také jednotlivé obce s oblíbenými lyžařskými areály. V Russbachu je možné využít služeb lyžařských škol a školek, kde se dospělí a děti mohou pod taktovkou zkušených instruktorů učit základům lyžování. Děti mohou své lyžařské dovednosti zdokonalovat například v lyžařské školce Spatzennest. Její kurzy mohou děti ubytované přímo v Russbachu navštěvovat zdarma. Další oblíbenou lyžařskou školou pro malé lyžaře je Bärenskischule (Medvědí lyžařská škola), kde se děti učí lyžovat na louce Bärenwiese, kde je jim k dispozici pojízdný koberec. Zkušenější děti se pak mohou vydat na medvědí sjezd Bärenschuss, změřit síly na slalomu Bärenslalom, nebo ve volné chvíli navštívit velký ledový hrad. 

V lyžařském areálu Russbach nechybí ani půjčovna lyžařského vybavení, úschovna a servis lyží či nejrůznější obchody. Pokud však nepatříte mezi milovníky lyžování, nebo si jen chcete od lyžování na chvíli odpočinout, můžete se věnovat některému z dalších zimních sportů. Nadšení snowboardisté ocení místní Snowpark Dachstein West se spoustou náročných překážek, kickerů, railů a skoků. V okolí Russbachu jsou také jedinečné možnosti pro běžecké lyžování. Jednotlivé běžecké stopy navazují na další, které protínají oblast Dachstein West. Jsou pravidelně upravovány a vedou okolo četných horských chat nabízejících občerstvení a odpočinek. Russbach má také skvělé podmínky pro sáňkování, bruslení, snowtubing a oblíbené jsou rovněž výlety v kočárech tažených koňmi, nebo na saních se spím spřežením. 

Z Russbachu je možné se bezplatnou autobusovou dopravou vydat do sousedních areálů Gosau, Abtenau a Gollingu, nebo také do Salcburku a jeho okolí. Vyhledávaným cílem řady návštěvníků těchto lyžařských středisek je také akvapark Aqua Salza. Do Russbachu se nejezdí jen v zimě kvůli lyžování, ale je vyhledáván také v letním období milovníky pěší turistiky a řady dalších aktivit. 

- jap - 

Další články z Rakouska:
Dachstein - ledovec Ramsau - na běžkách až do nebe  
Ehrwald – lyžování uprostřed močálů  
Hintertux - lyžování od rána do večera, v létě i v zimě  
Rakousko - velmoc lyžování

Článek byl zobrazen 14 723 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Rakousku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Rakousku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Rakouska

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Rakouska za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Rakousko.Světadíly.cz jsou komplexním průvodcem po Rakousku. Najdete zde články, rady a informace na cesty, průvodce rakouskými městy Vídeň, Salzburg a dalších, informace o lyžařských letoviskách i obecné informace o lyžování v Rakousku. Rakousko je země snadno dostupná, proto zde najdete i informace o zajímavých vesničkách a tipy na krátké výlety. Součástí jsou i zájezdy do Rakouska, poznávací zájezdy, lyžařské zájezdy a pobyty spojené s golfem.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | USA